top of page

Акція «16 днів проти насильства»

У технікумі пройшли заходи, присвячені Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства», яка ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року та тиждень права до Всеукраїнського тижня права. 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 10 грудня день прав людини. Дати акції створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби із СНІДом та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.


Метою проведення акції в технікумі є привернення уваги студентів до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та прав людини в сучасному суспільстві.


В ході акції студенти технікуму взяли участь в анкетуванні «Що я знаю про насильство як соціальну проблему». Зустрілись з представниками управління соціальної політики та мобільної бригади соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства, на заході «Розірви коло насильства». А також юристом служби у справах дітей м. Кам’янського в рамках бесіди «Знай свої права». Для студентів, які мешкають у гуртожитку, психологічна служба технікуму провела тренінг «Твоя особиста безпека».


Куратори груп провели виховні години, присвячені таким темам «Запобігання дискримінації та насильству», «Свобода в житті людини та її межі», «Скажімо насильству – ні», «СНІД: знати, щоб жити», «Історія прав людини», «ВІЛ/СНІД. Українська історія хвороби».


Дуже цікавими, насиченими, актуальними для сучасної молоді були виховні проекти «Явище насильства як соціальна проблема» (група КІ-16-1/9), «СНІДУ-ні! Не залишимося байдужими» (групи ЕТ-18-2/9, КН-18-1/9); «Корупція та фаворитизм як крадіжка твого майбутнього» (група БД-16-1/9), «Погляд молоді на негативні явища сучасного суспільства» (група КН-19-1/9), «Торгівля людьми: міфи та реальність» (група ГД-17-1/9).


До Всеукраїнського тижня права викладачі правознавства провели Всеукраїнський урок «Права людини» і конкурс міні-творів: «Право на освіту: право чи обов’язок?»; «Чому не працюють закони в Україні».



Матеріали посту підготувала психологічна служба КаДЕТ

17 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page