top of page

Виховний проєкт. Урок історичної пам’яті «Осінь 1943 року в історії міста Кам’янське».

В цьому році український народ буде відзначати 8 травня День пам’яті та примирення. В цей день все прогресивне людство вшановує пам’ять тих, хто боровся з фашизмом під час Другої світової війни.


Відзначати День пам’яті та примирення 8 травня – європейська традиція, яку українська держава послідовно впроваджує після 2014 року. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом та відмовляємось від радянського минулого, акцентуємо увагу на людському вимірі завданих страждань.


Сучасні події наклали відбиток на ставлення українців до святкування Дня перемоги 9 травня. Згідно опитуванням, яке провів в січні 2023 року Київський міжнародний інститут соціології, 62% українців підтримують відзначення саме Дня пам’яті та примирення 8 травня. Підтримка відзначення 9 Травня як Дня перемоги над фашизмом скоротилась до 22%. Більше половини опитаних респондентів вважають, що необхідно вшановувати всіх, хто постраждав під час Другої світової війни.


Цей день встановлений задля вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу країн Антигітлерівської коаліції, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті загиблих


Виховний проєкт підготували:

Гр. ЕК-21-1/9 – керівник навчальної групи Світлана ПОНАЙДА.

Гр. БД-21-1/9 – керівник навчальної групи Марина ХРІДОЧКІНА

48 переглядів
Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page