top of page

Квест за підсумками гурткової роботи у 2023-2024 навчальному році

Залучення студентів до різних видів позааудиторної роботи в освітньому процесі сприяє розвитку інтересу до майбутнього фаху, формуванню компетентностей майбутнього фахівця, удосконаленню самостійної роботи здобувачів освіти, посиленню потреби творчого пошуку, формуванню міцного студентсько-викладацького колективу.

Гурткова робота розвиває у студентів правильний світогляд, творче мислення, спостережливість, професіональний інтерес до роботи, активізує пізнавальну діяльність, уміння застосовувати свої знання на практиці, прищеплює любов до професії, дає змогу студентам збагачувати програмний матеріал, розширювати пізнання із дисциплін.

5 червня у Кам’янському енергетичному фаховому коледжі відбулася презентація гурткової роботи. Звітували колективи гуртківців у формі квесту.


На цикловій комісії електротехнічних дисциплін працює два гуртки технічної творчості: «Енергетик» – керівники Панчоха В.А. та Коваленко В.В., до якого входять 10 гуртківців ІІІ-ІV курсів, і «Розумники та розумниці» – керівники Павленко Т.І. та Штанько О.О., який відвідують 10 гуртківців ІІ-ІІІ курсів.

Протягом 2023-2024 н.р. робота в гуртках була спрямована на відновлення існуючих демонстраційних макетів, а також на розроблення нових, які будуть впроваджені в освітній процес.

Під час проведення тижня технічної творчості вихованцями гуртків циклової комісії було презентовано:

1. Наочний стенд «Виробництво: передача, розподіл та споживання електричної енергії», який охоплює не тільки технологічні процеси, що відбуваються в електроенергетиці, але й показує майбутнім фахівцям сферу застосування їхніх професійних компетентностей. Над проєктом, розробкою, оздобленням та впровадженням стенду працювали викладач Панчоха В.А. та студенти гр.ЕТ-20-2/9, провідні гуртківці Повстенко А., Дегтярьова М., Соболевський Н.

 

 

2. Макет для демонстрації виробництва, передачі та споживання електроенергії – модель енергетичної системи. Над відновленням макету працювали викладачі Павленко Т.І., Штанько О.О. та студенти гр.ЕТ-21-1,2/9 Ситченко Р., Горобець А., Бойченко Д. та гр.ЕТ- 22- 1,2/9 Тризна О., Мелюшко О.

 


3. Макет «Автоматичне включення резервного живлення (АВР)» представили викладач Коваленко В.В. та гуртківці Васильєв Б., Бут М. – студенти гр.ЕТ-21-2/9. Макет створено для демонстрації можливості автоматичного включення резервного живлення при зникненні основного електропостачання. Схема АВР застосовується на енергетичних об’єктах для підвищення надійності електропостачання, але цілком може бути адаптована для приватного господарства в теперішній час.



 4. Макет «Підключення побутової електромережі» був розроблений студентами ІІІ курсу гр.ЕТ- 21-1,2-9 Ситченком Р., Сайком О., Берковським В. під керівництвом Штанько О.О. Макет призначений для відпрацювання практичних навичок щодо етапів розробки схеми, вибору приладів освітлення та обліку електроенергії, підключення споживачів побутової мережі.


Продемонстровані виготовлені гуртківцями макети підкреслюють актуальність професії електроенергетиків, значення їх діяльності для життєстійкості країни в умовах сучасних викликів.

 


На цикловій комісії будівельних дисциплін гуртківці презентували роботу гуртка «Будівельний майстер», який за графіком працював кожної другої середи місяця.

Протягом року студенти-будівельники демонстрували свої знання, вміння та навички з дисциплін спеціального циклу та застосовували їх практично на гуртковій роботі.

Акцент роботи гуртківців був спрямований на презентацію вивчених та опанованих програмних продуктів – ЛИРА-САПР, Revit, АВК, Planner 5D, Room Planner, Sweet home 3D, без яких не працюють будівельні компанії, неможливе сучасне будівельне виробництво.

Гуртківці  цікаво розповіли про актуальні програми та практичне їх застосування на прикладі нашого коледжу, а саме:

-  дизайн інтер'єру холу головного корпусу;

-  реконструкція вбиральні для маломобільних верств населення;

-  модернізація кімнати психологічного розвантаження.

Здобувачі освіти з цікавістю та задоволенням прийняли пропозицію про відвідування гуртка «Будівельний майстер», бо є розуміння необхідності прикласти знання та вміння для відновлення будівель і споруд, зруйнованих війною.

 


 

 На цикловій комісії екологічних дисциплін протягом року працювали три гуртки:

-  «Екологічна варта» (керівник Судак О.П. та Черниш О.О.), 15 гуртківців.

-  «Eco Friendli» (керівник Понайда С.С.), 8 гуртківців.

-  «Цікава хімія» (Литвиненко О.А.), 12 гуртківців.

 

 

-  Гуртківці щороку долучаються до Всесвітнього дня прибирання – World Cleanup Day та акції «Побачив? Прибери!»

- Щорічно беруть участь в акції   «Дні чистих берегів»

 


- До збору та здачі вторинної сировини, макулатури зазвичай долучається весь колектив коледжу – здобувачі освіти, викладачі, співробітники.

 


-  Залучаємо гуртківців до науково-дослідницької та пошукової роботи. У 2023-2024 навчальному році представники гуртків взяли участь уVІІ Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «ЕкоБіоХім -2024»


 

- Взяли участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «Крок до знань – 2024», де гуртківці демонстрували свої проєкти. Шульга Анастасія здобула перемогу з проєктом «Гриби. Різноманітність грибів»

 


- Виконаний технічний проєкт ландшафтного дизайну клумби коледжу, який здійснено за допомогою спеціального програмного забезпечення RealTime Landscaping Architect.

 


- Також гуртківці займались вирощуванням штучних кришталів, використання яких є надзвичайно ефективним у різних галузях виробництва, оскільки штучні криштали  набагато дешевші, ніж природні.

 


Гуртківці-екологи вчаться любити і берегти навколишнє середовище не тільки на словах, а й через участь у важливих і корисних справах.

 


На цикловій комісії комп’ютерних дисциплін презентовано роботу двох гуртків.

Гурток «Комп'ютерний майстер» звітував про виконання запланованих заходів, що потребували застосування теоретичних знань на практиці:

1. Демонстрація електронного годинника з функціями дати, часу та температури на базі Arduino.

2. Стенд демонстрації локально-обчислювальної комп'ютерної мережі.

3. Процес виготовлення пристрою зі світловим ефектом «Зірка».

4. Прототип маніпулятора з дистанційним керуванням на базі двох мікроконтролерів.

5. Опанування базових навичок роботи на 3D принтері.



 Учасники гуртка IT-steps теж продемонстрували результати свого натхнення:

1. Класична гра «Життя».

2. Гра «Вгадай колір квадрату».

3. 3D-календар.

4. Демонстрація пошуку найкоротшого маршруту.

5. Гра «Змійка».

6. Логічна гра «Водопровідник».

7. Логічна гра «Бики та корови».

8. Демонстрація двовимірної гри платформера.

9. Демонстрація розроблених 3D-моделей аудиторного фонду КЕФК та укриття.

 


 Учасникам квесту, що мандрували від однієї локації до наступної, було цікаво дізнатися про напрями роботи гуртків технічної творчості, що працюють в коледжі. Колектив кожного гуртка, зрозуміло, вихваляв свою професію, підкреслював її унікальні особливості. Але дізнатися про те, чим займаються інші, всім було надзвичайно цікаво. Практична спрямованість діяльності кожного з гуртків сприятиме тому, що виникне бажання відвідувати гурток не тільки за своїм фахом. З цим закликом звертались студенти-гуртківці один до одного. Отже, в наступному навчальному році ще більш плідною буде діяльність гуртків технічної творчості.

 

 

Матеріали посту підготувала завідувач навчально-методичного кабінету Юлія ПЛЯКУН.

Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page