top of page

Майстер-клас «Енергозбереження» в рамках інженерного тижня 2024


В рамках інженерного тижня 30.01.2024 року викладачем циклової комісії комп'ютерних дисциплін Павлюченком С.О. було проведено майстер-клас «Енергозбереження», в якому взяли участь здобувачі освіти груп КІ-21-1/9 та КІ-21-2/9.

Завданням майстер-класу була побудова схеми фотореле з модулів Arduino. Фотореле (фотоелектричне реле) - це електронний пристрій, який реагує на зміни рівня освітленості в навколишньому середовищі. Він регулює ввімкнення або вимкнення освітлення або інших електричних пристроїв залежно від рівня світла, яке потрапляє на його поверхню. Фотореле застосовуються для автоматичного управління освітленням або іншими електричними пристроями в залежності від змін в навколишньому освітленні. Наприклад, фотореле може використовуватися для автоматичного ввімкнення вуличного освітлення при настанні темряви і його вимкнення при настанні дня.

Студенти груп КІ-21-1/9 та КІ-21-2/9 мали по одному комплекту компонентів для збирання схеми на двох. Студентам було пояснено, які компоненти знаходяться перед ними, яким чином вони працюють, була описана постановка задачі, яка підлягала рішенню завдяки автоматизації. Студенти мали змогу самі продумати, як саме побудувати пристрій, що вирішує дану проблему.

Такі схеми дозволяють економити електроенергію та забезпечують автоматичне управління освітленням відповідно до умов навколишнього середовища.




Матеріали посту підготував викладач циклової комісії комп’ютерних дисциплін Сергій ПАВЛЮЧЕНКО.

Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page