top of page

Майстер-клас з предмету «Технології» в рамках інженерного тижня 2024

6 лютого 2024 року в рамках інженерного тижня 2024 для здобувачів І-го курсу груп КІ-23-1/9, КН-23-1/9, ЕК-23-1/9, ЕТ-23-1/9 був проведений майстер-клас з предмету технологій, здобувачі освіти груп І курсу були нагороджені сертифікатами.

За результатами творчих робіт з предмету «Технології» були нагороджені здобувачі освіти ІІ курсу груп КІ-22-1/9 та КН-22-1/9.

Вміння бути самостійними посилює нашу незалежність від зовнішньої допомоги та відповідальність, дає нам можливість швидше розв‘язувати різні питання.

Технології роблять життя комфортнішим. Наші будинки та міста стають усе розумнішими. Машини їздять без водія, роботи навчилися відповідати на наші запитання під час звернення до кол-центру, холодильники самі підказують, коли потрібно замовити продукти.

Коли ми розв’язуємо питання, що стосуються життя та розвитку, це стає вкрай важливо. Крім того, самореалізованість важлива складова розвитку креативності. У пошуку рішень ми тестуємо десятки як традиційних, так і нових ідей, що неймовірно захоплює і може призвести до нових відкриттів.

Інженерний тиждень лише один з інструментів розвитку самореалізації, і за допомогою інженерно-технологічних випробувань ми з вами робимо різноманітним цей процес.

На майстер-класі для здобувачів освіти були представлені випробування інженерно-технологічного досліду «Тіп-топ».

Найстарішому взуттю, яке збереглося до наших часів, майже 10 тисяч років. Декілька пар босоніжок, плетених з кори полину, знайшли у 1938 році в печері Форт-Рок в Америці під шаром вулканічного попелу. У той час вчені не змогли встановити їхній вік. Тільки в 1946 році фізик та хімік Віллард Ліббі разом з командою, що працювала в Чиказькому університеті, запропонував спосіб визначення віку дуже старих решток — радіовуглецеве датування. За цей метод він отримав Нобелівську премію.

Саме цей метод здобувачі освіти використовували на майстер-класі.




Матеріали посту підготувала викладач хімії Ольга ЛИТВИНЕНКО.


Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page