top of page

Майстер-клас з хімії в рамках інженерного тижня 2024

25 січня 2024 року в рамках інженерного тижня 2024 для здобувачів освіти І-го курсу груп ЕТ-23-1/9, БД-23-1/9, ЕК-23-1/9 відбувся майстер-клас з хімії.

Цей тиждень проводиться для здобувачів освіти в усій Україні!

Вміння бути самостійними посилює нашу незалежність від зовнішньої допомоги та відповідальність, дає нам можливість швидше розв‘язувати різні питання. Коли ми розв’язуємо питання, що стосуються життя та розвитку, це стає вкрай важливо. Крім того, самореалізованість  — важлива складова розвитку креативності. У пошуку рішень ми тестуємо десятки як традиційних, так і нових ідей, що неймовірно захоплює і може призвести до нових відкриттів.

Інженерний тиждень — лише один з інструментів розвитку самореалізаії, і за допомогою хімічних дослідів ми з вами урізноманітнитнюємо цей процес.

Здобувачі освіти виконували цікавий дослід «Нічого не бачу чорнило».

Невидимі чорнила — один з найстаріших способів вести секретні листування. Йому понад дві тисячі років. За цей час шпигуни придумали десятки, а може й сотні рецептів чорнил. Зазвичай, їх інгредієнти досить прості, адже шпигуну важливо, щоб потрібна речовина була завжди під рукою і не викликала підозр. Секретні листи найчастіше пишуть молоком, лимонним соком, розчином соди, часом розчином пігулок від головного болю чи лихоманки. А проявляють або нагріванням, або нанесенням на лист іншої речовини.





Матеріали посту підготувала викладач хімії Ольга ЛИТВИНЕНКО.

Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page