top of page

Практична екскурсія на ПРАТ «ЮЖКОКС» для здобувачів освіти галузі знань 12 Інформаційні технології


Для студентів Кам’янського енергетичного фахового коледжу спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та 122 Комп’ютерні науки 01.11, 22.11 та 29.11.2023 було проведено практичні екскурсії на підприємство ПРАТ «ЮЖКОКС». Здобувачі освіти мали нагоду ознайомитись із виробництвом провідного коксохімічного підприємства та його технологічними процесами.

На прохідних студенти ознайомились із встановленою системою контролю і управління доступом працівників з елементами відеоідентифікації. Відвідали цех контрольно-вимірювальних приладів і автоматики, ознайомились з картою технологічних процесів від первинних джерел інформації (датчиків) до пристроїв збору інформації (контролерів) і візуалізації технологічного процесу на ПК. Екскурсію проводили працівники цеху КВПтаА: Данілейченко Олександр Сергійович – начальник цеху (випускник нашого коледжу), Кравець Микола Олександрович – начальник дільниці та Потоцький Сергій Вікторович – провідний інженер-програміст АСКТП.

Здобувачі освіти мали змогу відвідати адміністративну будівлю із локальною мережею, де досвідчені фахівці пояснили організацію електронного документообігу на підприємстві.

Завдяки практичній екскурсії на підприємство здобувачі освіти спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія закріпили отримані теоретичні знання та набули практичних фахових компетентностей з дисциплін: «Мікропроцесорні системи», «Комп’ютерні системи та мережі», «Периферійні пристрої» та практично розглянули елементну базу комп’ютерної електроніки та схемотехніки.

Здобувачі освіти спеціальності 122 Комп’ютерні науки набули практичних фахових компетентностей з дисциплін: «Комп’ютерна схемотехніка та архітектура комп’ютерів», «Комп’ютерні мережі», «Бази даних та знань».

Навчальні екскурсії на виробництво річ важлива і навіть необхідна. Саме вони разом з виробничими практиками передбачають створення умов для наближення змісту навчальних дисциплін до реального життя, посилення практичної спрямованості навчального процесу.



Матеріали посту підготувала голова ЦК комп’ютерних дисциплін Ксенія ГАРМАШ.

Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page