top of page

«Роки війни – століття пам’яті» до 80-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників


23 жовтня студенти академічних груп КН-20-1/9 та ЕК-23-1/9 презентували виховний проєкт до Дня визволення міста на рівні коледжу.

Зараз, у ці жовтневі дні, згадуємо події та воїнів, які звільняли Кам’янське від ярма окупації. Двадцять шість довгих місяців тривав окупаційний період. Дії, направлені на визволення міста, були розпочаті ще наприкінці серпня 1943 року. Саме тоді почалася кривава битва за Дніпро. Для підготовки проєкту, здобувачі освіти опрацювали архівні фото та відеоматеріали нашого міста і відповідні хронологічні події відобразили у презентації.

25 жовтня 1943 року Кам’янське було звільнено від німецько-фашистських загарбників. 80 років відділяє нас від тих страшних та величних подій, але пам’ять про них живе серед кам’янчан. Вивчаючи події жовтня 1943 року у нашому місті, студенти гр. ЕК-23 Кам’янського енергетичного фахового коледжу відвідали у музеї історії м.Кам'янське, відеоурок на тему "25 жовтня 1943 р. - День вигнання нацистських загарбників з міста". Після вивчення тих трагічних подій, під час окупації нашого міста фашистськими загарбниками з серпня 1941р. по жовтень 1943 р., студенти КЕФК відвідали меморіали м.Кам'янське, що присвячені тим подіям та вшанували пам’ять квітами, а саме: пам’ятний знак розстріляним мирним мешканцям у серпні 1941 р. та пам'ятники танку Т-34 і пушці, встановлених на згадку про визволення м.Дніпродзержинськ від окупантів 25 жовтня 1943р.

І зараз Україна переживає скрутні часи, країна у війні, ми вдячні нашим захисникам Другої світової війни, вдячні захисникам сьогодення за те, що завдяки їм є Україна. І завдяки захисникам Україна буде. Після темної ночі завжди приходить світанок… так буде і у нас.. віримо в світле майбутнє України, спільними зусиллями наближаємо Перемогу.



Матеріали посту підготували викладачі Ксенія ГАРМАШ та Оксана ЧЕРНИШ.

Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page