top of page

Тиждень циклової комісії електротехнічних дисциплін


З 25.03.2024 по 29.03.2024 відбувся тиждень циклової комісії електротехнічних дисциплін.


Електроенергетика України є базовим сектором державної економіки та фактично однією з найстарших. Генерацію електричного ресурсу побудовано на атомній енергетиці, процесах спалення мазута та вугілля, біологічного палива та природного газу. Крім того, в Україні вже зараз використовують відновлювальні джерела, такі як сонячна енергія, вітряки та водні станції. Сектор є пріоритетним для держави, та формує значну частку національної економіки.

Не дивлячись на складні умови сьогодення, численні ворожі обстріли, електроенергетика України змогла впоратись з усіма викликами, втримати свої позиції, та трансформувати необхідним чином технологічні та бізнес-процеси.

Зберігся і значний потенціал для подальшого розвитку галузі, привабливість для національних та міжнародних інвесторів. Значні перспективи має розвиток «зеленої» енергетики, яка станом на сьогодні є одним з пріоритетних напрямів в ЄС.

Висококваліфікований фахівець в галузі електроенергетики сьогодні — створення основи для подальшої поетапної перебудови енергетичної системи в відповідності до Європейського зеленого курсу!

Протягом тижня студенти спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка демонстрували засвоєні компетентності зі спеціальних дисциплін. Брали участь у заходах, олімпіадах і фахових конкурсах.

 

На початку тижня було оголошено про проведення конкурсу малюнків на тему: «Електроенергетика очима штучного інтелекту». Участь у конкурсі взяли студенти всіх спеціальностей, малюнки були розміщені на сторінці коледжу у Фейсбуці. Серед яскравих та креативних малюнків за найбільшою кількістю вподобаєк було обрано переможця конкурсу - студент ІІ курсу групи ЕТ-22-1/9 – Сашко КАПАЄВ.

25 березня традиційно для студентів І курсу групи ЕТ-23-1/9 було проведено захід «Посвята в майбутні  ЕНЕРГЕТИКИ!». Після проведення таємного обряду, студенти отримали Сертифікат про посвяту.

26 березня викладач Валерія КОВАЛЕНКО та студенти ІІІ курсу Богдан ВАСИЛЬЄВ і Ілля ОНІЩУК провели майстер-клас на тему: «Електрика навколо нас» для групи ЕТ-23-1/9. Студенти активно долучилися до цікавих дослідів та експерементів.

Серед студентів ІІІ курсу груп ЕТ-21-1/9 та ЕТ-21-2/9 було проведено олімпіади зі спеціальних дисциплін та визначено переможців:

  1. Електричні мережі електричних систем – Надія МОГИЛА;

  2. Теоретичні основи електротехніки – Надія МОГИЛА;

  3. Електричні машини і трансформатори – Даніїл БОЙЧЕНКО;

  4. Основи метрології та електричних вимірювань - Даніїл БОЙЧЕНКО.


Надія МОГИЛА та Даніїл БОЙЧЕНКО представлять коледж на обласній олімпіаді з електротехнічних дисциплін серед студентів спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка фахових коледжів Дніпропетровської області 24 квітня 2024 року.

28 березня для студентів ІІ курсу груп ЕТ-22-1/9 та ЕТ-22-2/9 було проведено відео-Quiz

«Енергетичний». За результатами конкурсу визначено переможців:

  1. Андрій КЕНЬТЬ - ЕТ-22-1/9;

  2. Сашко МОСТІПАН - ЕТ-22-2/9;

  3. Віталій Асипенко - ЕТ-22-2/9.


29 березня здобувачі-електрики І-ІІІ курсів продемонстрували свої фахові компетентності в конкурсі «Кращий за фахом». Найкращі результати показала команда, до складу якої увійшли студенти:

  1. Максим КАПУСТЕНКО - ЕТ-23-1/9;

  2. Артем НЄМЦОВ - ЕТ-23-1/9;

  3. Сашко МЕЛЮШКО - ЕТ-22-2/9;

  4. Кирило КАЙСТРО - ЕТ-22-1/9;

  5. Надія МОГИЛА - ЕТ-21-2/9;

  6. Ілля ОНІЩУК - ЕТ-21-2/9.


Після привітального слова директора коледжу Олени МОЛОЧОК переможці та учасники заходів були нагороджені дипломами, подарунками та солодощами.


ВІРТЕ В ЕНЕРГЕТИКІВ!




Матеріали посту підготувала голова ЦК електротехнічних дисциплін Валерія ПАНЧОХА.

Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page